Mondi voltooit de overname van de Hinton Pulp-fabriek

Meer nieuws van papierfabrikanten: Mondi heeft de overname afgerond van de Hinton Pulp-fabriek in Alberta, Canada, van West Fraser Timber Co. Ltd voor een bedrag van USD 5 miljoen. 

De fabriek heeft de capaciteit om ongeveer 250.000 ton pulp per jaar te produceren en zal de groep toegang bieden tot lokale, hoogwaardige vezels uit een gerenommeerde houtmand als onderdeel van een langetermijnpartnerschap met West Fraser. Mondi is van plan in de fabriek te investeren om de productiviteit en duurzaamheidsprestaties te verbeteren en, afhankelijk van pre-engineering en vergunningen, te investeren in de uitbreiding van de fabriek, voornamelijk met een nieuwe kraftpapiermachine die de activiteiten op het gebied van papieren zakken in Amerika zal integreren om toekomstige groei te ondersteunen. 

Hinton Pulp Mill Acquisition Supports Growth In Mondi’s Americas Paper Bags

Andrew King, CEO van de Mondi Group: “We zijn verheugd onze nieuwe collega’s van de Hinton Pulp-fabriek bij Mondi te mogen verwelkomen en kijken ernaar uit om samen te werken om de toekomst van de fabriek veilig te stellen en de groei van Mondi in Noord-Amerika te ondersteunen met ons portfolio van duurzame verpakkingen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK