Mondi rondt overname Duino-papierfabriek af

Mondi bevestigt dat zij de overname van de Duino-fabriek nabij Triëst (Italië) van de Burgo Groep voor een totaalbedrag van € 40 miljoen heeft afgerond.

Mondi Duino

Na de aankondiging op 16 augustus 2022 bevestigt Mondi dat zij de overname van de Duino-fabriek van de Burgo Groep heeft afgerond. De fabriek heeft momenteel één papiermachine die lichtgewicht gestreken mechanisch papier produceert. Mondi is voornemens deze papiermachine om te bouwen voor de productie van ongeveer 420.000 ton gerecycleerd karton van hoge kwaliteit per jaar, voor een geraamde investering van ongeveer € 200 miljoen.

Duino ligt dichtbij twee belangrijke uitvoerhavens en is ideaal gelegen om de fabrieken van de Groep voor golfkartonoplossingen in Midden-Europa en Turkije te bevoorraden en om de groeiende lokale Italiaanse markt te bedienen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK