Druktemakers Heerenveen nu ook onderdeel Haan Reclamewerk groep

Haan Reclamewerk uit Stiens dankt haar sterke positie in de signmarkt aan het principe van ‘zelf doen’. Het zijn de ambachtelijke vaardigheden die kwaliteit toevoegen aan het reclameproduct, zo weten ze. Dit uitgangspunt vraagt wel om een breed scala aan eigen productiefaciliteiten. Na twee eerdere overnames is daarom nu Druktemakers uit Heerenveen aan de groep toegevoegd.

Druktemakers Haan
Christiaan de Jong (links) en Willem Steegstra (rechts).

Haan Reclamewerk groeit vooral door het toenemend aantal nationale accounts. Landelijke winkelketens, zakelijke dienstverleners, horecabedrijven en overheidsinstellingen. Deze opdrachtgevers waarderen het principe van ‘inhouse’ en de brede ervaring die dat met zich meebrengt. Zo lukt het Haan Reclamewerk om zich te onderscheiden van haar directe concurrenten en dat vertaalt zich weer in een gezonde groei. Deze positieve ontwikkeling vraagt wel een divers machinepark, montagecapaciteit en vakkennis. “Uiteindelijk zijn het de ambachtelijke vaardigheden die de kwaliteit toevoegen aan het ontworpen en geproduceerde product. Dit gaf ons vleugels toen we ‘klein’ waren en dat werkt nu nog steeds zo,“ aldus commercieel directeur Christiaan de Jong van Haan Reclamewerk. Het bedrijf vertrouwt inmiddels op een team van ruim 40 specialisten; ontwerpers, werkvoorbereiders, printoperators, lassers, reclamewerkers en monteurs.

Druktemakers

In 2022 nam Haan Reclamewerk al twee andere reclamebedrijven in de regio over. Nu is daar dus Druktemakers uit Heerenveen bijgekomen. Een regionaal actieve signmaker met een goede klantenkring en specialisme in bedrijfskleding. Vorig jaar werd de eveneens in Heerenveen gevestigde Sign & Media Groep overgenomen, dat bedrijf is vooral actief in bovenregionale accounts. De twee bedrijven gaan hun krachten bundelen en helpen de groep om de Friese markt adequaat te bedienen. Sign & Media Groep en Druktemakers Heerenveen gaan verder onder de naam Druktemakers Reclamewerk BV. De nieuwe organisatiestructuur wordt gefaseerd uitgerold zodat klanten gewoon op de vertrouwde contactpersonen en korte lijntjes kunnen rekenen. De verhuizing naar Businesspark Friesland-West 25-A staat gepland voor half januari 2023. De officiële opening wordt in de zomer verwacht. Directeur Willem Steegstra van Druktemakers ziet het als een goede zet voor zijn team en de vaste klanten: “We worden onderdeel van een groep gepassioneerde reclamemakers, dat voelde vanaf het eerste moment vertrouwd en kansrijk.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK