Smurfit Kappa rondt overname af van ultramoderne 600.000 ton containerboardfabriek in Noord-Italië

Smurfit Kappa Group heeft de overname van Verzuolo afgerond voor een koopprijs van €360 miljoen.
De PM9-machine in Verzuolo is in 2019 omgebouwd tot een ultramoderne machine voor gerecycled containerboard (*), met een capaciteit van 600.000 ton.

Paper Mill Italy Verzuolo

Het is zeer complementair met de bestaande activiteiten van SKG (Smurfit Kappa Group), strategisch gelegen dicht bij de haven van Savona, en zal naar verwachting aanzienlijke voordelen opleveren voor zowel de Groep als haar klantenbestand.

De CEO van de Smurfit Kappa Group, Tony Smurfit, merkte op: “We zijn verheugd dat we deze overname eerder dan gepland kunnen afronden. Verzuolo brengt een zeer ervaren en vakkundig team met zich mee, dat extra leveringszekerheid biedt aan de klanten van SKG. Terwijl we blijven investeren in onze golfkartonfaciliteiten, versterkt Verzuolo het geïntegreerde model van de Groep en ondersteunt het onze duurzaamheidsambities.”

(*) Containerboard is een soort karton dat speciaal is vervaardigd voor de productie van golfkarton. Het bevat zowel linerboard als golfkarton, de twee papiersoorten waaruit golfkarton bestaat.

Bron (inclusief foto): Papnews

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK