Mondi breidt duurzame verpakkingsoplossingen voor dierenvoeding uit

Mondi investeert bijna € 65 miljoen in drie verpakkingsfabrieken van Consumer Flexibles in Europa, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar duurzame verpakkingsoplossingen voor huisdierenvoeding.

Mondi Pet Food Packaging Products

De Europese markt voor dierenvoeding is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, gedreven door een aanhoudende stijging van het huisdierbezit. Deze trend nam toe tijdens de COVID-19 pandemie en zal naar verwachting nog vele jaren aanhouden.

De werkzaamheden bij Mondi Korneuburg (Oostenrijk) zijn al begonnen en omvatten investeringen in ultramoderne machines en apparatuur, evenals een uitgebreide productie-ruimte. De groep investeert ook in nieuwe machines bij Mondi Halle en Mondi Steinfeld in Duitsland, om de productiecapaciteit van duurzame, kant-en-klare zakjesoplossingen voor dierenvoeding en voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging te verhogen.

Mondi: “Met deze investering blijven wij vooroplopen op het gebied van verpakkingsoplossingen die duurzaam van ontwerp zijn, met name in de diervoedingsindustrie.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK