Mondi verpakt Duitse fietsen

Mondi is een samenwerking aangegaan met de Duitse fietsfabrikant Diamant, om de fietsen van Diamant te verpakken en te beschermen. Diamant vervangt de plastic noppenfolie rond het stuur door Mondi’s voorgefabriceerde papieren Protector Bags. Het nieuwe systeem beschermt de fietsen tijdens het transport en vermindert de plastic verpakkingen van Diamant met ongeveer 85% per jaar.

Mondi Fietsen

Geoffrey Ziegahn, Senior Engineer, Diamant: “Ons ontwikkelingsteam heeft nauw samengewerkt met Mondi om deze unieke op maat gemaakte zakken te creëren, die een betere bescherming zullen bieden aan het stuur van alle mountainbikes en trekking-fietsen van onze merken Trek en Diamant tijdens het transport. Dit is een belangrijke stap in de richting van onze duurzaamheidsdoelstellingen: wij streven ernaar om tegen het einde van dit jaar alleen nog maar recyclebare verpakkingen te gebruiken en alle plastic en noppenfolie te vervangen door op papier gebaseerde oplossingen. Mondi’s zorgvuldige aanpak van de uitdaging heeft aangetoond hoe we dit kunnen bereiken – we besparen op transport-
kosten, opslagruimte en dragen bij aan een betere wereld door deze grote verandering door te voeren.”

“Door naar de fabriek te gaan en alle aspecten van productie, opslag en transport te beoordelen, waren we in staat om een op maat gemaakte versie van onze bestaande Protector Bags te ontwikkelen, die gemakkelijk ter plaatse kunnen worden verzegeld, alle benodigde bescherming bieden, de klant geld besparen en hen helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken”, aldus Nadja Nickel, Sales Manager Protector Bags, Mondi.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK