Eigenaar Lidl koopt Stora Enso Maxau papierfabriek

De in Duitsland gevestigde fabriek van Stora Enso komt in handen van de eigenaar van Lidl en Kaufland. Lidl en Kaufland maken onderdeel uit van de Schwarz Group, waartoe ook Schwarz Produktion toebehoort.

Stora Maxau
Schwarz Gruppe
Lidl behoort tot de Schwarz Group

De transactie die ongeveer € 210 miljoen omvat, zal naar verwachting begin 2023 worden afgerond. De ca. 440 medewerkers zullen volgens ingewijden hun baan behouden na de overname. De verkoop van deze Stora Enso fabriek past in het eerder aangekondigde plan om maar liefst vier van de vijf papierproductielocaties af te stoten. Het bedrijf wil zich meer richten op het segment verpakkingen. Binnen dat beleid paste ook de overname van het in ons land gevestigde De Jong Packaging Group. Dit bedrijf werd voor een bedrag van € 1 miljard overgenomen.

Schwarz Produktion produceert een specifieke categorie producten voor de winkels van Lidl en Kaufland.

De SC-papiercapaciteit van Stora Enso zal door de overname met 530.000 ton afnemen, waarmee een omzetdaling van € 250 miljoen is gepaard. Ook bij de fabrieken in Nymölla, Hylte en Anjala wordt een dergelijk desinvesteringsprogramma doorgevoerd.

Foto bron: website Stora Enso.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK