Satirisch blad De Nieuwe na kwart eeuw weer terug

Na een kwart eeuw komt De Nieuwe als maandblad, met oplage 10.000, beschikbaar in de losse verkoop. Geen nepnieuws, maar wel sensatie.

Cover De Nieuwe

De inhoud van De Nieuwe is vanouds absurd en sensationeel. Op de cover van het eerste nummer een man met een tong van 28 centimeter: ‘Man heeft langste tong ter wereld!’ Binnenin: ‘Baby geboren met gouden tand!’

Allemaal ‘de waarheid, en niets dan de waarheid’, zoals de slogan in het Engels belooft. Pieter Muller zegt in NRC begin augustus: “Het gewone nieuws is grauw. Veel mensen zakken tegenwoordig weg in somberheid. Wij maken een lange neus naar het nieuws en brengen de wonderen weer tot leven.”

NRC ontdekte ook het Amerikaanse Weekly World News, dat in 2007 voor het laatst in print verscheen, dat blad maakte vorig jaar ook al een comeback. De nieuwe hoofdredacteur zei toen ongeveer hetzelfde als Pieter Muller: “De Amerikaanse media zijn grimmig en gepolariseerd en men snakt naar humor en verwondering.”

Wie De Nieuwe drukt, heeft de redactie niet kunnen achterhalen.

Bron: NRC

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK