Sappi Europe CEO voorzitter van Confederation of European Paper Industries (Cepi)

Marco Eikelenboom, CEO van Sappi Europe, is benoemd tot voorzitter van de Confederation of European Paper Industries (Cepi) – een toonaangevende en invloedrijke handelsorganisatie in de bosbouw- en biogebaseerde industrie.

Eikelenboom Cepi Benoeming

Hij neemt het stokje over van IIkka Hämälä, CEO van Metsä Group, op een moment dat de EU-instellingen zich voorbereiden op een verkiezingsperiode, het begin van een nieuw mandaat voor leden van het Europees Parlement en een nieuw college van EU-commissarissen. In deze komende vijf jaar moet de Europese Unie de elementen van het Green Deal-wetgevingspakket omzetten in concrete acties en haar emissiereductie- en verwijderingsdoelen halen.

Eikelenboom kijkt ernaar uit om op dit kritieke moment de pulp- en papierindustrie te vertegenwoordigen bij de EU-instellingen en beleidsmakers. Hij zegt bij zijn benoeming: “Ik neem de rol van Cepi-voorzitter op me in een tijd van grote veranderingen en beloften voor onze industrie. De wetgeving waar we in Europa mee te maken hebben is complexer en ambitieuzer dan in welke andere regio dan ook, maar biedt ons ook de kans om het voortouw te nemen op het gebied van decarbonisatie en hernieuwbare energievoorziening.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK