Wereldwijde PC markt gaat na slecht 2023 8% groeien in 2024, vooral door AI toepassingen

De PC markt daalde in 2023 fors, maar dat werd in hoofdzaak veroorzaakt door de stijgingen in de corona-jaren. Ook in 2022 daalde de verkoop al, maar zal volgens onderzoeker Canalys in 2024/2025 weer herstellen.

Canalys Pc Markt 2024

De groei zou moeten komen uit nieuwe AI applicaties, die fors meer vermogen vragen van nieuwe generaties PC’s.

“De impact van AI op de wereldwijde pc-industrie zal ingrijpend zijn”, meent analist Ben Yeh. “Grote spelers, waaronder OEM’s, chipfabrikanten en de bedrijven achter besturingssystemen zullen nieuwe producten op de markt brengen die met kunstmatige intelligentie overweg kunnen. Deze initiatieven zullen voor hernieuwde vraag zorgen, zeker in de commerciële sector.”

Volgens Canalys zal ongeveer negentien procent van alle geleverde pc’s in 2024 onderdelen bevatten die er specifiek op gericht zijn om AI-toepassingen lokaal te draaien.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK