Cary Sherburne: Inzicht in de boekenmarkt en waarom digitaal elk jaar 20% gaat groeien

Het is raar maar waar, volgen onderzoekers van Interquest daalt het volume van de totale papieren boekenmarkt de komende jaren met 4 tot 5 procent per jaar en het digitaal gedrukte aandeel in deze markt zal volgens dezelfde onderzoekers met meer dan 20% per jaar groeien. Dat zou komen door dalende oplagecijfers en dalende kosten van digitaal gedrukte boeken. Dat is geen goed nieuws voor de traditionele drukker die de omzet in deze markt ziet wegvloeien naar bedrijven die kunnen en willen investeren in digitale printmonsters. Hoe deze markt er verder uit gaat zien kun je lezen in een gratis, dankzij de sponsoring van Canon, rapport van Cary Sherburne van What They Think. Je kunt het rapport aanvragen via deze link.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK