Oprolbare e-krant komt uit Finland

De Scandinavische krant Helsingin Sanomat test vanaf januari 2014 bij 300 abonnees de distributie van journalistiek via een nieuwe, ultradunne ‘always on’ e-reader. Het huidige apparaat heeft nog een glazen scherm, maar de volgende versie zal bestaan uit kunststof folie die als een papieren krant oprolbaar is. Vanaf begin 2015 moet het nieuwe eco-systeem van het zogenoemde Next Generation e-Paper beschikbaar zijn voor alle media.

flexibel papierDe initiator achter deze innovatie is Janne Kaijärvi, oprichter van de Finse startup Leia Media. Hij demonstreert 26 november tijdens de Mediafacts Nationale Uitgeefdag – direct vanaf 9.30 uur – de werking en het concept van Next Generation e-Paper. Leia Media werkt al met diverse Europese uitgevers samen om het concept van de nieuwe digitale krant, maar in feite ook het nieuwe digitale magazine, in praktijk te brengen. 300 abonnees van Helsingin Sanomat ontvangen binnenkort een e-reader ter waarde van 40 euro waarop zij per januari een aantal maanden de krant (in full colour) kunnen lezen. De e-reader laadt zich op met zowel zonlicht als kunstlicht. Dat laatste is in de Scandinavische winter ‘mooi meegenomen…

 

Bron: Nederlands media nieuws

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK