Waarom Google Content en Services gratis zijn en waarom internetgebruikers daar 6 euro per jaar voor betalen

Google is de kampioen in gratis services voor internet gebruiken. Hoe het toch mogelijk is dat de gigant winst maakt, bijna 15 miljard in het laatste kwartaal van 2013, legt Matt Asay uit in een artikel op TechRepublic. Het is een les voor elke creatieve communicatiemaker: zorg ervoor om zoveel mogelijk lezers aan je te binden, doe dat door de drempel tot je gratis content zo laag mogelijk te maken en verdien daarna aan hen door extra services te verkopen en adverteerders te strikken. Volgens Asay verdient Google op deze manier gemiddeld 6 euro per jaar per – nu al meer dan 2,5 miljard- aan internetgebruikers. Geen wonder dat Google projecten als Android, het snelgroeiende gratis OS voor mobile en desktop en Google+, naar verwachting binnen twee jaar een van de succesvolste social media kanalen, ondersteunt met fixe investeringen. Als je dat optelt bij het succes van Googe ChromeCast, de zeer betaalbare dongle die elke TV verbindt met het internet, dan weet je wie de grooste concurrent van Microsoft en Apple is. En dat is goed voor onze markt, het geeft gezonde concurrentie en biedt ons en onze lezers keuzemogelijkheden.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK