Google Webdesigner: Beta versie van deze gratis graphics en websiteontwerp software belooft veel maar heeft een stijle leercurve

Google heeft een beta versie uitgebracht van een gratis gereedschap waarmee website en digitale content ontworpen en gemaakt kan worden. Google Webdesigner moet een alles-in-een gereedschap worden om voor elk device, van smartphone tot desktop en smartTV, HTML 5 content te maken. De naam Webdesigner geeft aan dat het primair gedoeld is voor het maken van websites, maar de animatie- (ook 3D), teken- en beeldbewerkingmodules zijn ook toe te passen voor het ontwerpen van content. De beta versie, voor Windows en Mac, is gratis. In het rijtje ontbreekt Google’s eigen Chrome OS, maar dat zal ongetwijfeld volgen. Webdesigner ziet er niet alleen goed uit, maar heeft ook een zeer intuïtieve gebruikersinterface. Dat is ook wel nodig want een programma met zoveel verschillende functies en mogelijkheden heeft een stijle leercurve zelfs als je al ervaring hebt met andere software. Een ander nadeel zit in Google als bedrijf, we weten gewoon niet of het programma ooit echt uitkomt, of het gratis blijft en hoe het verder ontwikkeld wordt, want dat hebben we de laatste jaren wel geleerd van andere veel belovende Google projecten. Toch is het waard er eens naar te kijken, zeker als je op zoek bent naar een gratis Zwitsers mes op het gebied van ontwerp en productie van digitale content.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK