Trends: De combinatie van virtual reality en een 3D bril wordt een concurrerende contentvorm

Als je als traditionele contentmaker al wakker geschrokken bent van de opkomst van digitale publicaties dan kun je je vast voorbereiden op de volgende revolutie. De combinatie van virtual reality en een 3D bril is geen Matrix of Starwars verzinsel meer, maar realiteit. Een van de eerste bedrijven die een werkzaam systeem gemaakt hebben is Avegant die de combi gebruikt om je in een spelsituatie te brengen waar in je niet alleen alles in 3D ziet, maar die net als de Matrix hoofdpersonen mee laat spelen. Er zijn nog wat horden te nemen voordat gebruikers in grote getale hun kostbare tijd en gadgetbudget aan deze nieuwe trend gaan besteden. Zo moeten ontwerpers het probleem oplossen dat de meeste mensen na een paar minuten spelen zo gedesoriënteerd zijn dat ze ‘virtual’ ziek worden. Ook de prijs van de bril en de hoge kosten voor het ontwikkelen van een geslaagde app staan het succes nog in de weg. Maar we weten hoe snel het met de ontwikkelingen zoals de iPad en de WIi is gegaan, dus binnen een paar jaar hebben we er een nieuw medium bij om onze creatieve content te vermarkten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK