Trends: De combinatie van virtual reality en een 3D bril wordt een concurrerende contentvorm

Als je als traditionele contentmaker al wakker geschrokken bent van de opkomst van digitale publicaties dan kun je je vast voorbereiden op de volgende revolutie. De combinatie van virtual reality en een 3D bril is geen Matrix of Starwars verzinsel meer, maar realiteit. Een van de eerste bedrijven die een werkzaam systeem gemaakt hebben is Avegant die de combi gebruikt om je in een spelsituatie te brengen waar in je niet alleen alles in 3D ziet, maar die net als de Matrix hoofdpersonen mee laat spelen. Er zijn nog wat horden te nemen voordat gebruikers in grote getale hun kostbare tijd en gadgetbudget aan deze nieuwe trend gaan besteden. Zo moeten ontwerpers het probleem oplossen dat de meeste mensen na een paar minuten spelen zo gedesoriënteerd zijn dat ze ‘virtual’ ziek worden. Ook de prijs van de bril en de hoge kosten voor het ontwikkelen van een geslaagde app staan het succes nog in de weg. Maar we weten hoe snel het met de ontwikkelingen zoals de iPad en de WIi is gegaan, dus binnen een paar jaar hebben we er een nieuw medium bij om onze creatieve content te vermarkten.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK