Positief nieuws in de gratis MediaFacts terugblik op de Nationale Uitgeefdag 2013

Het is niet allemaal kommer en kwel in medialand. Welke positieve ontwikkelingen er zijn voor creatieve communicatiemakers kun je lezen in het gratis overzicht dat organisator MediaFacts maakte van de Nationale Uitgeefdag 2013 in december. Positief als altijd is het verhaal van Erwin Blom die de spijker op de kop slaat met zijn opmerking probeer geen “sociale fans” van je publiek te maken, maar wees een fan van je publiek, een variatie op het oude adagio ‘luister naar je klanten”. Dat dit werkt bewijst Blom met zijn Fast Moving Targets project dat maar blijft groeien en steeds meer ‘fans’ trekt. Ook TheNextWeb oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten heeft een positief verhaal over het reilen en zeilen van tablet publishing dat na de eerste hype in een dip terecht kwam, maar nu toch echt van de grond komt en winst oplevert voor content eigenaren die weten hoe deze speciale markt bewerkt moet worden. De verbindende lijn in alle presentaties is het hybride media model, het is niet of digitaal en traditioneel, niet alleen bloggen of sociale media, printing on demand of variabele data, maar een combinatie van al deze mogelijkheden, afgestemd op het publiek dat je wilt bereiken en het budget dat daar voor beschikbaar is. Dit is de link naar het gratis overzicht.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK