Supercolor opent deuren naar nieuw werk met dubbele HP Latex investering

Drukkerij Supercolor, gevestigd in Merelbeke, verklaart dat de beslissing om te investeren in een HP Latex 3600 printer en een HP Latex 800W printer het bedrijf in staat stelt om meer werk aan te nemen in winstgevende markten die onderhevig zijn aan strenge gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Hp Supercolor Be 1 430x400 1

HP Latex printers werken met HP Latex Inkten op waterbasis, die veel minder impact hebben op de omgeving dan alternatieve inktproducten. Ze hebben een aanzienlijk lager gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOC) dan andere inkttypes, waardoor ze kunnen worden gebruikt in omgevingen waar schadelijke emissies tot een absoluut minimum moeten worden beperkt.

“We kunnen nu meer werk aannemen in de medische sector, waar geprinte toepassingen moeten voldoen aan bepaalde gezondheids- en veiligheidscriteria”, zegt Supercolor Manager Philippe Staelens. “Dit geldt ook voor andere grafische interieurtoepassingen. Met de nieuwe HP Latex printers kunnen we nu meer werk leveren aan meer klanten binnen deze sectoren. Dit geldt ook voor het grootformaat drukwerk waar ons bedrijf bekend om staat.”

Staelens merkt ook het voordeel op van het werken met witte inkt op de HP Latex 800W en legt uit dat het bedrijf daardoor meer grafische raamprojecten kon aannemen. “Met de witte inktoptie kunnen we nu printen met een witte onderlaag op transparante materialen zoals folie en vinyl, wat vooral handig is bij geprinte raamdecoratietoepassingen, Dit heeft ons aanbod in deze markt versterkt”, aldus Staelens. Staelens voegt eraan toe dat de beslissing om opnieuw naar HP terug te keren voor de nieuwste investeringen een gemakkelijke was: “Omdat we al een tijdje met HP Latex printers werken, zijn we ons volledig bewust van de voordelen die deze technologie biedt. HP Latex printers zijn zeer betrouwbaar en veilig, terwijl ze ons ook in staat stellen om op verschillende media af te drukken. We zijn erg blij met de aankopen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK