Samenwerking tussen Dataline, Digi Groep en Pica Media Partners

De twee landelijke samenwerkingsverbanden van grafische bedrijven in Nederland, Digi Groep l MDMX en Pica Media Partners, tekenden in januari van dit jaar een intentieovereenkomst om de krachten samen te bundelen. Een nieuwe samenwerking komt er met Dataline Solutions.

Dataline, bekend van de MIS/ERP-software MultiPress, en Digi Groep bekrachtigden hun samenwerking op de Sign & Print Expo 2023. Op dit moment maken 19 productiebedrijven, verspreid over Nederland, deel uit van de Digi Groep. Ze delen kennis en ervaring, innoveren, spelen samen in op nieuwe ontwikkelingen en investeren in samenwerking. MDMX is opgericht door de Digi Groep. De ideeën die ontstaan in de Digi Groep worden door MDMX marketingtechnisch uitgewerkt. Pica Media Partners telt 12 grafische productiebedrijven. De netwerken trekken samen op om toe te werken naar één duurzaam samenwerkingsverband. De meeste van de leden zijn al MultiPress-gebruikers.

6917 Pr Digi Group Rgb 72 (1)

Deze samenwerking heeft een aantal voordelen voor elk van de leden van Digi groep: kostenloze MAS-audits en een gratis CO2-calculatie. Robert Hartman, Country Manager Dataline Nederland: ”Wij zijn enthousiast over de overeenkomst. We kijken uit naar de mogelijkheden die deze nieuwe samenwerking van sterke spelers biedt.” Kees Mouthaan, directeur Digi Groep I MDMX: “Onze bedrijven gaan vol overtuiging voor geoptimaliseerde processen en verduurzaming. De nieuwe grafische generatie wil het zelf beter doen én de klant nog beter helpen bij hun milieudoelen. De samenwerking met Dataline is voor ons een mooie stap.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK