Roularta ziet dat adverteerders print herontdekken

Dat zegt CEO Xavier Bouckaert van Roularte in zakenkrant De Tijd. Het bedrijf groeide het afgelopen jaar met 20%, mede door overnames van onder andere het Nederlandse New Skool Media.

Roularta

De brutobedrijfswinst (voor aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) daalde met
4,3 miljoen naar 17,8 miljoen euro. Maar dat kwam doordat er afgelopen jaar eenmalige winsten werden geboekt door de herwaardering van een paar titels.

Bouckaert zegt in het artikel in De Tijd: “Adverteerders hebben net dat papier ‘herontdekt’, was de opvallende vaststelling van Bouckaert. De digitale advertenties gingen achteruit, maar die op papier stegen. We denken dat adverteerders en marketeers de voorbije jaren hebben overgeïnvesteerd in digitaal. Elke marketeer zoekt een ideale mix. Print had klappen gekregen, maar nu stellen we vast dat de printadvertising al twee jaar in stijgende lijn gaat. Misschien schatten marketeers digitale advertenties in als schadelijk voor hun merken door de associatie met fake news op sociale media?”

Lees het hele artikel bij De Tijd.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK