Ink World publiceert ‘inktengids’

Alles van inkten weten, gecombineerd met de juiste toepassingen? Ink World maakte een compact overzicht van de meeste huidige in gebruik zijnde inktsoorten.

Inkten Overzicht

Ink World maakte eerst de volgende wetenswaardige inleiding: ‘Hoewel men zou kunnen denken dat de eerste drukinkten samenvielen met de eerste pers van Guterberg in de jaren 1440, dateren de inkten van veel vroeger. Volgens Wikipedia dateert het vroegst bekende overgeleverde document uit de 26e eeuw vóór Christus, toen de oude Egyptenaren hun vorm van inkt op papyrus gebruikten. Met de uitvinding door Gutenberg, van wat later de boekdrukpers zou worden, was een nieuw soort inkt nodig. In Gutenbergs geval was dat een combinatie van lampzwart en vernis.

Lees ‘het meeste’ over de huidige inktsoorten bij Ink World.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK