Resultaten HP stemmen positief op de beurs

Vorige week maakte HP haar resultaten bekend over het vierde kwartaal van het lopende boekjaar dat loopt tot en met 31 oktober. De omzet steeg in dat kwartaal met 9,3% tot $16,7 miljard. De jaaromzet steeg met 12,1% tot $63,5 miljard.

De omzet van de Printing divisie steeg met 14,1% tot $20,13 miljard en behaalde een operationele marge van 18,1% (2020: 14,1%).

De omzet van Commercial Printing (oplossingen voor kantoorprinten, waaronder commerciële producten en OEM-hardware, grafische oplossingen en 3D-printen en digitale productie, exclusief supplies) was goed voor 7% van de omzet.

Enrique Lores, president en CEO van HP, zei: “Onze resultaten weerspiegelen een groeigericht bedrijf dat op de goede weg is. We hebben een zeer sterk kwartaal gedraaid om een uitzonderlijk jaar af te sluiten met een dubbelcijferige groei van de omzet, bedrijfswinst en winst per aandeel, terwijl we een recordniveau aan kapitaal hebben teruggegeven aan de aandeelhouders.”

Aandelen Hp Na Resultaten 2021
Het aandeel HP noteerde 36 dollar, waarmee het marktkapitaal groeide tot ruim $41 miljard dollar.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK