Apple viert feestje op de beurs, maar de Mac staat in de kou

Apple tikte woensdag ruimschoots de koers van 200 dollar aan, na bekendmaking van indrukwekkende kwartaalcijfers. Maar die kwamen bepaald niet uit de verkoopcijfers van de Mac.

Klik op beeld voor vergrote weergave

De verkoopcijfers laten een dalende trend zien. Of daarmee het vertrouwen in Apple als computerfabrikant vermindert, is nog zeer de vraag. Analisten lijken zich er geen zorgen om te maken. De koerssprong werd vooral veroorzaakt door goed verkopen van met name dure ‘mobiele’ spullen, waaronder de iPhoneX.

Alle Mac modellen scoorden in dit kwartaal (van het gebroken boekjaar) dezelfde totale hoeveelheid als in het derde kwartaal van 2010.

De koers van Apple eindigde gisteren op 1002 miljard dollar, per aandeel moet nu 207,39 worden betaald.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK