Apple op beurs ongevoelig voor effecten coronacrisis

Apple heeft geen last van de wereldwijde corona-uitbraak. Het technologiebedrijf tikte op de aandelenbeurs al een paar keer het nieuwe record aan van 1500 miljard dollar beurswaarde.

Apple Koers 10 Jaar
Apple ruim boven de 1500 miljard dollar

Ook Microsoft schommelt rondom die koers. Amazon staat met 1300 miljard dollar op de derde plaats. Google moet de 1000 miljard dollar grens nog halen.

iPhone met twee schermen

Apple werkt volgens insiders ondertussen aan een iPhone met twee schermen, werkend met een ‘scharnier’, waardoor de beeldschermen als het ware ‘op elkaar’ liggen. Dubbele schermen zijn geen nieuw verschijnsel. Samsung en Huawei bieden dergelijke modellen al langer aan.

Eigen processoren

Al eerder werd bekend dat Apple afscheid zou nemen van de bekende Intel processoren. De eigen processoren die nu al in mobiele apparatuur worden toegepast, komen eerst in de ‘lichtere’ Mac-modellen. Het is de bedoeling dat al in 2021 de eerste modellen (iMac en MacBook) worden uitgerust met eigen Apple-processoren.

Intel processoren hebben volgens Apple voor de toekomst van het bedrijf niet de juiste architectuur meer.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK