Microsoft op dit moment meer waard dan Apple

Apple is op de Amerikaanse beurs van zijn nummer 1 positie door Microsoft verdrongen. Apple heeft vooral last van de stagnerende toelevering van hardware. Daar heeft Microsoft nauwelijks last van.

Microsoft Logo

Ondanks het feit dat het afgelopen kwartaal voor Apple goed was voor 20 miljard dollar winst. De winst voor Microsoft lag weliswaar met 18,9 miljard dollar wat lager, maar op de beurs werd de ‘hardware gevoeligheid’ van Apple het argument het aandeel ‘even wat minder’ te waarderen. Het verschil schommelt rondom de 40 miljard dollar. Microsoft ging over de 2500 miljard dollar grens, Apple bleef daar dus ‘ruim’ onder.

Omzet

Ook kon niet worden geklaagd over de omzet van Apple in het laatste kwartaal, die lag op 83,4 miljard dollar, Microsoft deed het ‘slechts’ met 65 miljard dollar. Maar op basis van zowel omzet als winst miste Apple het sentiment van beleggers en analisten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK