Uitgevers bereiken 8,1 miljoen Nederlanders met online video content

Uit de nieuwste oktobercijfers uit het bereiksonderzoek GXL DAM blijkt dat – de van oorsprong print – publishers een sterke positie hebben als het gaat om online video. In totaal bereiken de uitgevers DPG Media, Mediahuis en Hearst met hun online video content maar liefst 8,1 miljoen Nederlanders van
13 jaar en ouder, ofwel 55% van de bevolking.

Glx Dam Onderzoek Online Video Content

Online video content van Hearst is relatief sterk in de doelgroepen vrouwen, de hogere sociale klassen AB1 en leeftijds-
klasse 25-34 jaar. Het profiel van online video content van DPG Media en Mediahuis ligt dicht bij elkaar. DPG Media is iets sterker bij 25-49 jarigen, terwijl online video content van Mediahuis meer door mannen wordt bekeken. Online video content van beide dagblad-uitgevers is selectief in de hoogste sociale klasses, net zoals online video content van Hearst.
Er wordt relatief meer online video content gezien van deze publishers in de doelgroep lichte tv-kijkers. In die zin is online video op de kanalen van de Nederlandse publishers een goede aanvulling op een TV-plan.

9,9% van de doelgroep 25-54 jaar wordt zowel door de campagne op TV als via online video op smartphone/tablet/pc bereikt. Uit campagne-effect onderzoek blijkt dat bij een boodschap via verschillende crossmediale middelen en kanalen, een synergetisch effect optreedt.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK