Rechter wijst bezwaren tegen datacenter van Microsoft in Middenmeer van de hand

De stichting Red de Wieringermeer ving deze week bot bij de rechter. De stichting wilde de bouw van een datacenter van Microsoft tegenhouden. De bouw is echter al in een ver gevorderd stadium en gaat over een paar maanden open.

Microsoft Datacenter Middenmeer

De argumenten dat het gebied het nabijgelegen natura 2000 gebied Duinen Den Helder-Callantsoog zou bedreigen werd door de rechter niet gehonoreerd. De stichting realiseerde zich deze week dat de uitspraak een zaak voor de bühne zou zijn. Met een snelle gedoogvergunning destijds kon de bouw al zonder al teveel moeilijkheden beginnen. De stichting werd daarmee op voorhand buiten spel gezet.

De stichting had overigens weinig in handen, omdat het genoemde nature 2000 gebied al helemaal niet binnen hun werkgebied viel.

Recent heeft Microsoft de deuren van het datacenter langs de A7 (ten westen van Medemblik) open gezet om meer transparantie te bieden over nut en noodzaak van hun datacenter. Nick Hengelman zei grappend: “De Cloud is zeker niet onzichtbaar, hij staat wel degelijk op de grond.”

Bron: NH Nieuws

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK