Mondi breidt productie van EcoWicketBags op papierbasis uit

De uitbreiding komt als reactie op de toenemende vraag naar duurzame verpakkingen in de sector voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging (HPC), met name voor producten zoals luiers en producten voor vrouwelijke hygiëne.

Door de productie van EcoWicketBags in haar fabriek in Szada (Hongarije) uit te breiden, maakt Mondi verder gebruik van de geïntegreerde waardeketen van de Groep, van de interne papierproductie tot het coaten en verwerken. EcoWicketBags zijn gemaakt van Mondi’s FunctionalBarrier Paper 95/5 – een sterk kraftpapier dat kan worden aangepast met specifieke barrière- en beschermende eigenschappen om aan diverse productbehoeften te voldoen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten voor verschillende toepassingen en bieden bescherming vanaf het vullen tot transport en opslag, en zijn ook ideaal voor het afdrukken van klantbranding.

EcoWicketBags zijn gemaakt van hernieuwbaar materiaal en ontworpen om te worden gerecycled in standaard Europese papierrecyclingfabrieken volgens de 4evergreen-richtlijnen. Op papiergebaseerde verpakkingen kennen zeer hoge recyclingpercentages in Europa (82%) en Mondi’s EcoWicketBags kunnen klanten in de HPC-industrie ondersteunen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen op hun reis naar een circulaire economie. 

Piotr Barczykowski , verkoopdirecteur Consumer flexibles bij Mondi: “Onze fabriek in Szada in Hongarije is goed gepositioneerd om klanten in heel Europa te bedienen en we reageren graag op de vraag van consumenten en klanten naar duurzame oplossingen met onze op papiergebaseerde EcoWicketBags.”

Mondi’s EcoWicketBags worden van 21 tot en met 22 februari 2024 tentoongesteld op Packaging Innovations in Birmingham. Bezoekers kunnen ze vinden op de Mondi-stand, nummer J106.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK