Microsoft Handpose: Laat je hand het werk doen

Microsoft HandposeMicrosoft is niet de eerste die de mogelijkheid van handbesturing voor elektronische devices onderzoekt, maar het heeft met Handpose wel een techniek met potentie ontwikkeld. Handpose volgt met een camera elke beweging van je hand en vertaalt die naar bewegingen op een beeldscherm. De bewegingen kunnen gecombineerd worden met bestaande beelden, zo kun je een gereedschap oppakken of apparatuur opdrachten geven. We zijn benieuwd of Benny Landa of andere innovatieve bedrijven deze interface op Drupa 2016 gaan gebruiken om grafische apparatuur te bedienen. Een video van Handpose is te bekijken via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK