Skip to content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Laat de klant aan het woord

Marie SwinnenVoor printerfabrikant Roland DG is storytelling een essentieel onderdeel van het pr- en marketingbeleid. ‘Niets overtuigender dan een klant die zijn ervaringen met ons bedrijf naar buiten brengt.’

Verantwoordelijk voor de communicatie in de Benelux, Duitssprekende landen en Frankrijk is Marie Swinnen. “Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven die iets bijzonders doen met onze grootformaat printers, snijplotters, graveer- en andere toestellen. Hun verhaal tekenen wij op en publiceren we. Niets overtuigender dan een klant die zijn ervaringen met ons bedrijf naar buiten brengt, dus laten we graag die klant aan het woord. Daarnaast is het voor onze doelgroep interessant te zien wat voor soort bedrijven met onze apparatuur werken en hoe zij hiermee succesvol zijn.”

Ervaring delen
Alles is bij Roland DG gericht op service en ondersteuning van klanten, zo blijkt uit de PRstories die het bedrijf publiceert. Roland gaat daarbij veel verder dan de techniek. “Natuurlijk moet de techniek kloppen en moeten de printers hoge kwaliteit afdrukken maken. Waar het echt om gaat is wat de klant met de printers maakt en hoe zijn businessmodel in elkaar zit. Die ervaringen delen met de hele markt is een bijzonder waardevol sales-instrument.”

Belevenis
De showroom is zo ingericht dat de meeste aandacht uitgaat naar de creatieve toepassingen en eindproducten die met de diverse printers gemaakt kunnen worden. De bijzondere inrichting maakt van de showroom een belevenis die een bezoek meer dan waard is. Een impressie van de showroom geeft deze korte videoclip. 

Gratis reclame
Het is niet altijd eenvoudig klanten te overtuigen mee te werken aan een PRstory. Marie Swinnen: “Je hebt altijd klanten die bang zijn om de concurrentie wijzer te maken en geheimen prijs te geven. Maar daar is vanzelfsprekend geen sprake van. Wij geven een kijkje in het bedrijf en dat is ook promotie voor de klant zelf. Belangrijk is dat de klant voor publicatie volledige inzage heeft en altijd nog dingen kan aanpassen die hij liever niet naar buiten brengt. Maar de meeste klanten zijn heel blij met de gratis reclame die we voor hun bedrijf maken.”

Zorgeloos
Roland DG heeft op haar website een apart tabblad referenties opgenomen waarin de PRstories staan. Het bedrijf laat haar testimonials regelmatig door PRstory.nl produceren, zowel in het Nederlands, Engels als Duits. Marie Swinnen: “Voor ons is het een groot voordeel dit uit te besteden aan een partij die naast de productie van de verhalen en de fotografie ook de publicatie doet. Elk verhaal dat zij maken wordt op Blokboek.com gepubliceerd en dat betekent extra bereik in de communicatie-industrie die we goed kunnen gebruiken. Daarnaast zijn het vakbekwame journalisten die de teksten schrijven en het beeld verzorgen en dat betekent dat we er weinig omkijken naar hebben. We zijn met een klein team die heel veel werk moeten verzetten en dan is het fijn dat je met mensen werkt die aan een half woord genoeg hebben.”
Korte videoclips aan de PRstories toevoegen is een extra waar Roland DG mee gaat testen. Deze verdieping kan heel waardevol zijn, zo geven zij aan.

PRstory
Een voorbeeld van een PRstory gemaakt voor Roland DG die ook is gepubliceerd op Blokboek.com, is hier te vinden: PRstory C&L lichtreclame

Meer weten over hoe u met klantverhalen uw doelgroep nog beter kunt bereiken, kijk op PRstory.nl. De journalisten Arthur Lubbers en Marco den Engelsman komen graag langs om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll To Top