Datacenter Meta in Zeewolde gaat definitief niet door

Meta, het moederbedrijf van Facebook heeft zelf definitief een streep gezet door de bouwplannen voor een omvangrijk datacenter in Zeewolde. Het bedrijf zegt door alle politieke ophef de lokatie geen goede match meer te vinden met de omgeving van het gebied.

Datacenter Zeewolde

De politieke voorstanders wezen vooral op de banengroei in het gebied en extra belastingopbrengsten voor de gemeente. De landelijke overheid stak al een stokje voor het beschikbaar stellen van de grond. Het datacenter van Meta zou het grootste datacenter van Nederland worden.

Vooral het enorme energieverbruik zou een rol hebben gespeeld in de politieke overwegingen. Meta zou met maar liefst 140.000 panelen slechts 3,7% van het totale verbruik kunnen afdekken, zo bleek uit onderzoek van TNO. Het datacenter zou jaarlijks een verbruik noteren van maar liefst 1380 gigawattuur.

Dat verbruik zou overeenkomen met het elektriciteitsverbruik van maar liefst 460.000 huishoudens.

Bron: Solarmagazine

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK