Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Fusie Xerox en Fujifilm gaat niet door

Het geplande samengaan tussen het Amerikaanse Xerox en zijn Japanse branchegenoot Fujifilm gaat niet door, en topman Jeff Jacobson ruimt baan. Daarmee krijgen de activistische aandeelhouders Carl Icahn en Darwin Deason toch nog hun zin.

Met het afspringen van de deal lijkt het doek te vallen over een soap die maandenlang duurde. Begin dit jaar werd bekend dat Xerox aan het praten was met Fujifilm over een samengaan. Die deal zou meer dan zes miljard dollar waard zijn. Twee grote aandeelhouders, Carl Icahn en Darwin Deason, samen goed voor zo’n 13 procent van de aandelen, waren echter vanaf het begin tegen de fusie gekant, omdat die vooral in de kaart zou spelen van Fujifilm en Xerox-topman Jeff Jacobson.

Na heel wat geharrewar en getrouwtrek voor de rechtbank, leek het er eind vorige maand dan toch op dat de deal zou doorgaan. Daarbij zou wel een deel van de raad van bestuur worden vervangen door Icahn-medestanders. Begin deze maand leek het er dan even op dat Jacobson toch aan boord zou blijven en de operatie zou doordrukken. Nu blijkt echter dat Icahn en Deason hun slag thuishalen: het samengaan met Fujifilm is definitief afgeblazen en Jacobson verlaat Xerox, samen met nog vijf andere bestuurders. Als zijn opvolger wordt John Visentin genoemd.

Icahn gaf alvast aan tevreden te zijn met deze uitkomst en het opblazen van het ‘slecht geadviseerde akkoord’ met Fujifilm. De Japanners zelf reageren ‘not amused’: Fuji overweegt juridische stappen te zetten en een schadevergoeding te eisen.

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK