Fujifilm lijft Xerox in

fuji xeroxGroot nieuws over twee giganten in de grafimediamarkt. Fujifilm lijft Xerox feitelijk in. Dat gebeurt als volgt: Xerox wordt samengevoegd met de bestaande joint venture Fuji Xerox, dat inktcartridges, toners en fotoapparatuur levert. En in dat ‘nieuwe’ bedrijf neemt Fujifilm een belang van 50,1%. Daarmee wordt feitelijk Fujifilm eigenaar van Xerox. Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf met een omzet van 18 miljard op jaarbasis. De merknaam Xerox blijft wel bestaan.
Het minder goede nieuws: tegelijkertijd zet het nieuwe fusiebedrijf Fuji Xerox het mes in de nieuwe organisatie. Zo’n 10.000 banen gaan verloren wereldwijd, ongeveer een vijfde van het personeelsbestand van Fuji Xerox.
Bron: Fujifilm/ANP/nu.nl

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK