Fujifilm lijft Xerox in

fuji xeroxGroot nieuws over twee giganten in de grafimediamarkt. Fujifilm lijft Xerox feitelijk in. Dat gebeurt als volgt: Xerox wordt samengevoegd met de bestaande joint venture Fuji Xerox, dat inktcartridges, toners en fotoapparatuur levert. En in dat ‘nieuwe’ bedrijf neemt Fujifilm een belang van 50,1%. Daarmee wordt feitelijk Fujifilm eigenaar van Xerox. Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf met een omzet van 18 miljard op jaarbasis. De merknaam Xerox blijft wel bestaan.
Het minder goede nieuws: tegelijkertijd zet het nieuwe fusiebedrijf Fuji Xerox het mes in de nieuwe organisatie. Zo’n 10.000 banen gaan verloren wereldwijd, ongeveer een vijfde van het personeelsbestand van Fuji Xerox.
Bron: Fujifilm/ANP/nu.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK