Streep door plannen voor datacenter industrieterrein Trekkersveld in Zeewolde

De hoogste algemene bestuursrechter (Raad van State) moest er aan te pas te komen om te beoordelen of een datacenter van Meta (het moederbedrijf van Facebook) haalbaar zou zijn binnen het bestemmingsplan van industrieterrein Trekkersveld.

Datacenter Zeewolde

De Raad van State oordeelde afgelopen dinsdag dat de realisatie van zo een hypermodern datacenter onuitvoerbaar is. De ambities vanuit Meta voor de bouw van het datacenter stamden al uit 2021. Het zou gaan om een gebied van ca. 10 hectare met een energieverbruik van ca. 70 megawatt.

Meta trok zelf al de stekker uit het project na de vele protesten, maar de mogelijkheid een datacenter voor anderen alsnog in dat gebeid te bouwen, bleef mogelijk. De bezwaarmakers wilden elk plan op dit gebied van tafel hebben, dat besluit is nu door de Raad van State genomen. Het gehele bestemmingsplan voor een datacenter is dus verworpen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK