Profotonet zet in op duurzaamheid voor fotoboeken

Het fotovaklab Profotonet verduurzaamt al haar fotoboeken. Zo worden onder andere FSC-gecertificeerde materialen gebruikt om de fotoboeken te produceren en de CO2-voetafdruk van de fotoboeken wordt gecompenseerd.

Om deze verduurzaming in kaart te brengen, liet Profotonet een Life Cycle Analysis opstellen door de onafhankelijke partij Hedgehog. Deze analyse brengt onder meer de CO2-voetafdruk in kaart, maar geeft ook suggesties hoe deze kan verbeteren. “Wij vinden het belangrijk om te werken aan een duurzame toekomst”, zegt Raymond Luijks, General Manager van Profotonet. “Daarom blijven we onze producten en productieproces verbeteren.” 

Persberichtduurzaamfotoboekprofotonet

De fotoboeken zijn voorzien van FSC-gecertificeerd fotopapier en worden verpakt in FSC-gecertificeerd verpakkingsmateriaal. Daarnaast wordt het hoogwaardige fotopapier gemaakt met groene stroom van de leverancier. Fuijifim, de leverancier van het professionele fotopapier, wekt zelf groene stroom op met behulp van vijf windmolens die verbonden zijn met hun productiebedrijf. Tijdens het productieproces van de fotoboeken komt nog enige CO2 vrij. “Dit compenseren wij door bomen in Nederland te planten in samenwerking met Regreener”, legt Luijks uit. Zo komt het doel van Profotonet om een volledig duurzaam productieproces te realiseren nog dichterbij. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK