Bpost opent postzegeldrukkerij voor grote publiek

Bpost organiseert op woensdag 5 juli ‘bsurprised – Open house’ in zijn postzegeldrukkerij in Mechelen. Een kans om de bijzondere wereld van postzegeldruk te ontdekken.

Het verhaal van alle Belgische postzegels start in de postzegeldrukkerij te Mechelen. Van hun ontwerp tot hun eindbestemming – op een brief of in een verzameling – leggen ze een hele weg af.

Op woensdag 5 juli, vier jaar na de vorige editie, opent de postzegeldrukkerij haar deuren opnieuw voor het publiek.

Bpost Opent Uitzonderlijk De Deuren Van Zijn Postzegeldrukkerij Voor Het Grote Publiek

Diepdruk, offset of digitaal? Tijdens dit event kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen. Via een uitgestippelde wandelparcours kan elke bezoeker op eigen tempo meer kennis vergaren over de gebruikte druktechnieken van postzegels en de drukpersen die worden ingezet bij de productie van dichtbij bekijken. Naast het bezoek aan de postzegeldrukkerij staan er andere activiteiten op het programma, uiteraard telkens met een link naar de postzegels. Bezoekers kunnen hun postzegelcollecties aanvullen met exclusieve koopjes. Voor de verzamelaars gaat bovendien die dag de afstempeling uitzonderlijk terug tot 6 maanden. Daarnaast zullen ook verschillende postzegelontwerpers, waaronder André Buzin en Marijke Meersman, aanwezig zijn om postzegelblaadjes te signeren.

De toegang is gratis, maar inschrijving vooraf is verplicht. Dit kan via deze link tot 28 juni.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK