Een ‘Boekiebag’ tegen zomer-leesdip voor 30.000 kinderen

Tijdens de zomervakantie is het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend om te blijven lezen. In sommige gezinnen zijn er bijvoorbeeld niet genoeg middelen om boeken aan te schaffen. Om de leesdip tegen te gaan die hierdoor in de zomer kan ontstaan, delen het Jeugdeducatiefonds en Bol.com Bollebozen deze week Boekiebags uit.

Bol.com Bollebozen heeft deze rugzakken gemaakt en gevuld met onder meer een leesboek en een doeboek. De uitdeelactie vindt plaats op scholen door heel Nederland waarvan 50 procent van de leerlingen onder de armoedegrens leeft. In totaal ontvangen 30.000 kinderen een Boekiebag, verdeeld over 180 scholen. Met de Boekiebags kunnen kinderen hun boeken deze zomer met zich meenemen zodat ze overal kunnen lezen, ook als ze op een zonnige dag op pad gaan.

Het Nederlandse leesniveau is tussen 2016 en 2021 gedaald ten opzichte van andere westerse landen, zo blijkt uit het nieuwste PIRLS-onderzoek uit 2023 waarbij de leesprestaties van 10-jarigen werden onderzocht. 

Een ‘boekiebag Tegen Zomer Leesdip Voor 30.000 Kinderen

Thomas Feuerstacke, verantwoordelijk voor speelgoed, media en boeken bij Bol.com: “Bol.com begon in 1999 als online boekwinkel, dus boeken vormen nog altijd het hart van ons bedrijf. Wij vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd plezier hebben in lezen, want het is enorm belangrijk voor hun ontwikkeling. Het mag niet zo zijn dat ongelijkheid effect heeft op de leesontwikkeling en daarmee ook de bredere ontwikkeling van kinderen. Met Bol.com Bollebozen willen we, door samen te werken met partners en maatschappelijke organisaties zoals het Jeugdeducatiefonds, bijdragen aan gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België.”

Foto: Thomas Feuerstacke (Bol.com) en Nelleke Brouwer (directeur OBO de Klopvaart) delen boekiebags uit in Utrecht. Credits: Jeroen Paling

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK