Schriften en kaftpapier voor kinderen in armoede

De Bol.com Bollebozen deelt samen met de Nederlandse stichting Kinderen van de Voedselbank en de Belgische Federatie van Voedselbanken 4.000 cadeaukaarten van 25 euro uit aan kinderen in Nederland en België die in armoede opgroeien. Hiermee kunnen zij in aanloop naar het nieuwe schooljaar gratis schoolspullen bestellen bij Bol.com.

Bol.com Schoolspullen

In augustus kopen veel scholieren hun nieuwe schoolspullen, om goed uitgerust te beginnen aan het nieuwe schooljaar. Dit is niet weggelegd voor ieder kind, want gemiddeld 1 op de 12 kinderen in Nederland en België groeit op in armoede. Zij hebben niet de middelen om nieuwe schriften, pennen en kaftpapier te kopen, terwijl het belangrijk is dat zij dezelfde start kunnen maken als hun klasgenoten.

Maurice van der Ven, oprichter van Stichting Kinderen van de Voedselbank: “We ervaren dat het belangrijk is voor het zelfvertrouwen van een kind om af en toe te kunnen pronken met een nieuwe jas of schoenen. Hetzelfde geldt voor schoolspullen. Het geeft een kind het gevoel erbij te horen en gezien te worden.”

Bollebozen is een netwerk van collega’s, partners en maatschappelijke organisaties om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK