Rotterdampas voor 18-jarigen

Alle Rotterdamse jongeren die dit jaar 18 worden of zijn geworden, krijgen een gratis Rotterdampas van de gemeente met een tegoed van 25 euro. Het gaat om een boekje met vouchercode per post waarmee de jongeren de pas kunnen aanvragen.

Wethouder Bokhove overhandigt de 18-jarige Shai zijn gratis Rotterdampas
Wethouder Bokhove overhandigt de Rotterdampas

Wethouder Judith Bokhove: “Corona heeft een grote impact op jongeren. Door de lockdown konden ze niet naar school of sporten. En afspreken met vrienden om iets leuks te doen was bijna niet mogelijk. Met de Rotterdampas willen we iets bieden om naar uit te kijken en hen stimuleren er weer op uit te gaan en elkaar te ontmoeten.”
Met de Rotterdampas kunnen jongeren gratis of met korting leuke dingen in en om Rotterdam doen. Zoals sporten, naar de film, het zwembad of museum. Daarnaast staat er op de pas een cadeautegoed van 25 euro, dat jongeren kunnen besteden bij geselecteerde winkels.

De 18 Jarige Shai Met Zijn Rotterdampas
De 18-jarige Shai met zijn Rotterdampas

Jongeren die in 2021 18 jaar worden, krijgen tegelijkertijd met de Rotterdampas het boekje:
‘18 jaar. Alles wat je wilt weten als je 18 wordt’. Hierin staat actuele informatie over wat je mag wanneer je 18 bent, maar ook dingen die je moet regelen. Dit boekje is tot stand gekomen in samenwerking met het Nibud, het jongerenteam 18-/18+ en het Jongeren Informatie Punt. Het geeft jongeren praktische informatie en tips over onder andere geldzaken en huisvesting.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK