Ook papierschaarste in België, zegt Grafisch Nieuws

Grafisch Nieuw redacteur Aurelia Ricciardi schreef over de situatie in België rondom papier en karton, op basis van gesprekken met Febelgra en inDUfed.

Papier Productie

In haar artikel maakt ze het duidelijke onderscheid tussen enerzijds de afnemende vraag naar grafisch papier voor commercial print en anderzijds de toenemende vraag naar vrijwel alle papier- en kartonproducten voor het segment verpakkingen.

Logo Gn

De concurrentie in de vraag naar pulp komt volgens haar met name uit China, waar grote hoeveelheden pulp worden ‘weggekocht’ en voor schaarste zorgen in Europa. Levertijden voor papier en karton staan daardoor op losse schroeven, hetgeen ook een prijsopdrijvend effect heeft.

Febelgra en inDUfed zeggen echter wel in een persbericht dat de toenemende vraag wel een teken is dat de industrie weer kansen heeft, nu de economie zich herpakt. Marc Vandenbroucke, general manager van Febelgra, en Thomas Davreux, general manager van inDUfed zeggen dat tijdelijke prijsverhogingen onvermijdelijk zijn, die de branche dan ook met voldoende argumentatie kunnen doorberekenen aan hun klanten.

Lees het volledige artikel bij GN

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK