Curator vindt geen geschikte overnamekandidaat voor Meerssen Papier

Dat staat te lezen op de website van 1Limburg. De kandidaten die zich hadden gemeld, waren niet concreet genoeg om een doorstart mogelijk te maken.

Meerssen Papier

“Er komt geen doorstart, er is geen overnemer voor Meerssen Papier”, zegt Helen Houben van Boels Zanders Advocaten op 1Limburg. “Niemand wilde op die locatie verder en er zal nu een afwikkeling van het faillissement komen. Dat betekent onder meer dat de machines van de papierfabriek worden verkocht of geveild.”
De 43 medewerkers van Meerssen Papier waren al ontslagen. Gelukkig bleek een deel van de mensen elders aan de slag te kunnen gaan bij andere papierfabrieken of functies elders binnen en buiten de grafische branche.

CNV zette vraagtekens bij de faillissementsaanvraag. Volgens de bond zou er een volle orderportefeuille zijn, werd er winst gemaakt en zou de schade na het hoogwater hooguit enkele tienduizenden euro’s bedragen in plaats van de door de eigenaar genoemde schade van 2,5 miljoen euro.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK