FlintGroup verwacht verdere prijsstijgingen inkten tegen einde van dit jaar

De keten voor de levering van inkten is internationaal nog steeds verstoord door gebrek aan capaciteit over zee en ook over de weg. Dat zegt Vijay Patel, Global Supply Chain Director – Flint CPS.

Flintgroup Ink

Internationale rederijen zien nog niets in het opvoeren van hun capaciteit, ook niet nu corona wereldwijd stabiliseert of zelf in bepaalde regio’s fors vermindert. Datzelfde geldt voor het wegtransport. Daar speelt vooral het personeelsgebrek een grote rol. Ook wordt gesproken van een algemeen containertekort, alhoewel de onderbouwing van die bewering niet wordt gegeven.

Brandstofkosten spelen wereldwijd ook een rol in het ‘beperkt’ houden van de aangeboden capaciteit.

Patel zegt niet te verwachten dat de situatie snel zal veranderen. Zelfs de bereidheid meer te betalen voor het transport over zee, zet rederijen niet aan tot een hogere inzet van hun capaciteit.

Patel, tot slot in een recent persbericht van de FlintGroup: “We verwachten dat de verstoringen en kostenimpact zullen aanhouden tot minstens het einde van het jaar, met verdere prijsstijgingen als gevolg.”

FlintGroup heeft haar hoofdkantoor in Luxemburg en had vorig jaar een omzet van 1,7 miljard euro. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 6.200 mensen in dienst en is de op één na grootste inktproducent ter wereld, na
Sun Chemical.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK