Regionale kranten in Verenigd Koninkrijk krompen gemiddeld 18% in jaar na corona

ABC geeft periodiek de cijfers vrij van de Britse media-industrie. De meest recente cijfers laten een forse teruggang zien in de oplagen van de regionale kranten in het land.

Veel regionale nieuwswebsites meldden vorig jaar recordhoogten in het online verkeer, omdat mensen op zoek gingen naar betrouwbaar ‘coronanieuws’ en informatie.

Reach Logo

Reach, de grootste uitgever van regionaal nieuws in het Verenigd Koninkrijk, zag het aantal bekeken pagina’s in de eerste helft van dit jaar met 1% toenemen, terwijl het aantal trouwe gebruikers met 30% steeg. Alle grote regionale uitgevers investeren momenteel in banen voor digitale journalisten om deze push voort te zetten.

ABC deed geen uitspraken of de digitale inhaalslag de huidige krimp in print kunnen opvangen, ondanks de hogere toegevoegde waarde van digitale abonnementen. In ons land doet NOM onderzoek naar ontwikkelingen binnen het medialandschap.

Tabel Cijfers Abc Kranten Vk
Gedeeltelijke weergave van het ABC overzicht

Bekijk het totale overzicht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK