Oplageverlies van regionale dagbladen

Oplageverlies van regionale dagbladenDe totale betaalde gedrukte oplage van regionale kranten bedroeg 1,1 miljoen in 2015, in 2000 lag dit net onder de 1,9 miljoen, een daling van ruim 40% sinds de eeuwwisseling. Verontrustend voor de regionale titels is – net als bij landelijke dagbladen – dat de daling de laatste jaren aanzienlijk toeneemt.

De gemiddelde jaarlijkse daling van de oplage in de periode tot 2012 lag onder de 3% per jaar. In de laatste vier jaar echter loopt de daling op: -5% in 2012 en 2013, -6% in 2014 en opnieuw -5% in 2015.

Over de hele periode vanaf 2000 daalde de totale regionale betaalde oplage met bijna 800.000. In 2000 waren er nog negen titels met een oplage van 100.000 of meer, daar zijn in 2015 dus nog twee van over.

In de cijfers is eigenlijk nog niet te zien of de wisseling van de wacht bij Wegener effect op de oplage heeft gehad. De Persgroep kreeg in begin 2015 de definitieve goedkeuring voor de overnamen, maar daadwerkelijke veranderingen en hun resultaten worden pas dit jaar echt zichtbaar.

De serie Oplagecijfers 2015 bestaat uit vijf delen: totaal, landelijk, regionaal, uitgevers en digitaal.

Lees hier het gehele artikel.

 

Bron: svdj.nl

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK