Vodafone kondigt einde portemonnee aan

Per direct kunnen alle Nederlanders met een mobiele telefoon gebruikmaken van de Vodafone SmartPass. SmartPass is de eerste dienst in Nederland waarmee iedereen met z’n telefoon contactloos kan betalen. Gebruikers kunnen ook onderling geld uitwisselen. De Vodafone SmartPass werkt bij alle contactloze betaalterminals met een V PAY-logo in Europa.

 

In Nederland kun je met Vodafone SmartPass onder andere al contactloos betalen op NS-stations, Schiphol, in de Amsterdam Arena en bij meerdere vestigingen van bekende retailketens. Het contactloos betalen kan door middel van Near Field Communication (NFC)-technologie in de telefoon of een sticker met NFC-chip die op de telefoon wordt geplakt. SmartPass is een prepaid V PAY-betaaldienst die samen met Visa is ontwikkeld en die samenwerkt met een app op je telefoon. Omdat SmartPass prepaid is, kun je nooit meer geld uitgeven dan je er zelf op hebt gezet. Voor transacties boven de € 25 moet je een pincode invoeren.

 vodafone smartpass

Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland: “Wij verwachten dat Nederlanders binnen vijf jaar alleen nog hun telefoon gebruiken om te betalen. Vandaag hebben wij een belangrijke stap gezet in het overbodig maken van de portemonnee en de komende tijd gaan wij er voor zorgen dat de portefeuille in de geschiedenisboeken verdwijnt. ”

Daniel van Delft, Country Manager Visa Nederland: “Wij verwachten dat contactloos betalen de komende tijd de norm gaat worden voor kleine betalingen. Aan het eind van het jaar zal er naar verwachting alleen al in Nederland op meer dan 60.000 punten contactloos kunnen worden betaald. Als wereldwijd partner van SmartPass zorgen wij ervoor dat alle betalingen veilig en snel verlopen.”

De komende tijd zal Vodafone het aantal mogelijkheden voor consumenten verder uitbreiden onder de naam Vodafone Wallet. In deze virtuele portemonnee kunnen op termijn naast de SmartPass onder andere ook klantenkaarten, e-tickets, vervoersbewijzen en de sleutels voor je kantoor of hotel toegevoegd worden. Dat betekent het echte einde van de portemonnee.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK