Postvolume daalt sneller dan verwacht

In tien jaar tijd is de hoeveelheid post, die bezorgd wordt, meer dan gehalveerd. Uit de presentatie van de jaarcijfers van PostNL blijkt, dat de daling nu haast 11 procent per jaar bedraagt, waar eerst nog verwacht werd dat de daling zich zou stabiliseren op 7 procent per jaar. Dat PostNL daarbij concurrentie heeft gekregen van andere postbedrijven, die zich nu op de particuliere markt begeven, zal pas effect hebben in 2018. Opvallend is ook de scherpe daling van de traditioneel goede decembermaand in 2017. Het goede nieuws voor de postbezorger, dat de daling in briefpost voor een belangrijk gedeelte in de resultaten gecompenseerd wordt door de groei in pakketpost. Wel vraagt PostNL zich bij monde van topvrouw Verhagen zich af, of postbezorging in de nabije toekomst nog wel mogelijk is. “De vervanging van fysieke post door digitaal gaat sneller dan verwacht,” zegt Verhagen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK