Groei van inkjet veel groter dan verwacht

Industriële en functionele printtoepassingen zullen naar verwachting groeien tot een marktwaarde van $ 114,8 miljard in 2022. Deze aantallen zijn te vinden in ‘The Future of Functional and Industrial Print to 2022′ van Smithers Pira. De verwachte groeiende sectoren zijn bijvoorbeeld: decor en laminaten, keramiek, elektronica en nog veel meer, allemaal met behulp van gespecialiseerde analoge methoden en inkjet. 3D-printing alleen zal naar verwachting groeien van $ 1,73 naar $ 5,66 miljard in 2023.

Nieuwe apparatuur van leveranciers, evenals nieuwe capaciteiten in de elektronica en biomedische industrie, zijn de belangrijkste reden voor de toenemende aantallen. Vooral digitale methoden lijken een belangrijke rol te spelen, omdat nieuwe inkjetinkten en vloeistoffen veel nieuwe kansen openen.

Hoewel industrieel afdrukken overal ter wereld plaatsvindt, kan Azië worden geïdentificeerd als de grootste regio met een sterke concentratie op de productie. Dit zijn drukkerijen, maar ook grote elektronische bedrijven die afdrukken gebruiken als onderdeel van hun productieprocessen.

Aan de andere kant, in regio’s zoals Noord-Amerika en West-Europa, worden nieuwe technologieën ontwikkeld. In sommige gevallen, bijvoorbeeld voor 3D-additieven, wordt niet alleen een enkel productieproces, maar de gehele toeleveringsketen beïnvloed door de wijziging.

De routes naar de markt voor afdrukken zijn zeer complex en gefragmenteerd. Gevestigde leveranciers kunnen fabrikanten zijn of deel uitmaken van een bredere toeleveringsketen. De mate van efficiëntie van een afdrukproces, vereist door een bedrijf, hangt meestal af van de betekenis van het drukproces voor het eindproduct. De routes naar de markt worden verder ontwikkeld, zowel voor drukwerkleveranciers als voor apparatuurfabrikanten.

In tegenstelling tot de groei van de meeste industriële functionele drukmarkten, ervaart de commerciële grafische sector en de publicatieprintsector een aanzienlijke daling van de vraag naar drukwerk. Deze daling is voornamelijk te wijten aan alternatieve markten, die gevestigde leveranciers van apparatuur en verbruiksartikelen zoeken.

Bron: Drupa

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK