Boekenpakketten voor kinderen met minder kansen

Een leuk doeboek of een spannend leesboek tijdens de zomervakantie kan goud waard zijn voor het leesniveau van kinderen. Het stimuleert ze om spelenderwijs met taal bezig te zijn. Daarom verdeelt Bol.com Bollebozen duizenden Letterpretpakketten onder kinderen met minder kansen.

De webwinkel doet dit samen met het Jeugdeducatiefonds en Stichting VoorleesExpress, die de pakketten uitdelen op basisscholen in Nederland en onder gezinnen die zelf niet de middelen hebben om er een aan te schaffen. Hiermee willen ze het plezier in lezen vanaf jonge leeftijd op kinderen overbrengen.

“Het leesniveau van kinderen kan tijdens de zomervakantie flink achteruitgaan,” vertelt Aicha Fachtala, directeur van de Utrechtse basisschool Al Hambra. “We zien dit veel gebeuren bij kinderen die thuis niet genoeg middelen en ondersteuning hebben om te blijven lezen. Terwijl het belang van goede leesvaardigheid van onschatbare waarde is: kinderen verkennen hierdoor de wereld om zich heen, beleven plezier, vergroten hun woordenschat en hebben toegang tot de overige vakken op school. Met het Letterpretpakket vol verhalen en puzzels is een kind onbewust bezig met taal, waardoor het leesniveau beter op peil blijft. Het is dan ook ontzettend waardevol dat Bol.com Bollebozen de pakketten beschikbaar maakt.”

Annet Scheermeijer, director Boeken van Bol.com: “We begonnen in 1999 als online boekwinkel, dus boeken vormen nog altijd het hart van ons bedrijf, en het plezier in lezen willen we vanaf jonge leeftijd op kinderen overbrengen. Met ons initiatief Bol.com Bollebozen willen we bijdragen aan gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België.”

Bol.com Letterpakketten

Beeld: kinderen van de Utrechtse basisschool Al Hambra ontvangen Letterpretpakket van
Annet Scheermeijer, director Boeken bij Bol.com

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK