Bpost test herbruikbare verpakkingen

Op 28 juni is Bpost met het Franse bedrijf Hipli gestart met een duurzaam proefproject. Voor de levering van de bestellingen van de klanten van winkelketens Torfs, A.S.Adventure en Juttu zullen herbruikbare verpakkingen worden gebruikt.

Bpost Test Verpakkingen Die Tot 100 Keer Kunnen Worden Hergebruikt 3

Nadat de ontvanger zijn bestelling uit het pakje heeft gehaald, kan de lege verpakking teruggebracht worden via een rode brievenbus van Bpost. Ze zal vervolgens worden schoongemaakt en terug in het
e-commerce netwerk terechtkomen. Die verpakkingen kunnen tot wel 100 keer worden hergebruikt.

Door herbruikbare verpakkingen te versturen wordt de CO2 voetafdruk met 83% verlaagd ten opzichte van kartonnen verpakkingen. Dat blijkt uit een analyse van de levensduur ervan door Hipli. De verpakkingen zijn waterdicht en scheurvast. Ze zijn zo stevig dat ze wel tot 100 keer kunnen worden hergebruikt. In totaal zal Torfs zo’n 4.000 herbruikbare Hipli-pakjes naar zijn klanten versturen in het kader van dit proefproject, dat drie maanden zal lopen. A.S.Adventure heeft zich geëngageerd voor 2.000 ecologisch verantwoorde pakjes. 

De herbruikbare verpakkingen, die tot het formaat van een envelop kunnen worden gevouwen, kunnen gratis worden teruggestuurd via het Netwerk van ophaalpunten van Bpost.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK