Aandelen Xerox afgelopen week in dalende trend

De markt reageerde snel op het trieste nieuws vorige week van het overlijden van Xerox CEO
John Visentin. De koers van het Xerox-aandeel daalde tot het laagste punt in 52 weken van $14,68, alvorens op 30 juni te sluiten op $14,85, een daling van 1,5% ten opzichte van de slotkoers van woensdag van $15,07, die zelf 4,7% lager was dan de slotkoers van dinsdag van $15,82.

Aandeel Xerox 1 Juli 2022

Normaal gesproken heeft de activistische aandeelhouder Carl Icahn vrijwel altijd een mening over de koersbewegingen bij Xerox. Maar tot nu toe heeft hij nog geen enkel commentaar gegeven.

Visentin had in mei 2018 de voormalige CEO van Xerox Jeff Jacobson (nu CEO EFI) vervangen, nadat Jacobson en zes andere leden van de raad van bestuur van Xerox waren afgetreden. Visentin had gewerkt voor Icahns bedrijf Icahn Enterprises als senior consultant in de maanden voordat Icahn en mede-investeerder Darwin Deason met succes campagne voerden tegen de voorgestelde overname van Xerox door Fujifilm, wat ertoe leidde dat Visentin CEO van Xerox werd.

Het aandeel Xerox is sinds het begin van het jaar met bijna 40% gedaald – op het hoogste punt van 2022, op 13 januari, stond de koers op $23,93.

Visentin had voor Icahns bedrijf Icahn Enterprises gewerkt als senior consultant in de maanden voordat Icahn en mede-investeerder Darwin Deason met succes campagne voerden tegen de voorgenomen overname van Xerox door Fujifilm, wat ertoe leidde dat Visentin CEO van Xerox werd. Seeking Alpha berichtte afgelopen vrijdag over speculaties dat Icahn en Deason “hernieuwde inspanningen voor Xerox zouden kunnen doen om opties te verkennen”.

Volgens het artikel speculeerde Dealreporter in zijn ‘morning flash’-stuk dat opties een verkoop van het bedrijf of ‘een afstoting van de financieringseenheid van het bedrijf’ zouden kunnen omvatten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK