Carl Icahn is nog steeds niet klaar met Xerox: belang verder vergroot

Het aandeel op de beurs daalde afgelopen week met maar liefst 16% na tegenvallende cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Het belang van Icahn in Xerox bedraagt nu 22%.

Logo Xerox 2021

Xerox verklaarde de tegenvallende cijfers als gevolg van de wereldwijde inflatie en problemen met de toeleveringsketen. Er werden geen concrete mededelingen gedaan over specifieke productgroepen binnen het high-end printsegment.

Geruchten overname

Icahn was al de grootste individuele aandeelhouder van Xerox, en hielp de voorgestelde verkoop aan Fujifilm in 2018 te ontsporen. Hij haalde ook John Visentin binnen als CEO van de groep.

Hij kocht nog twee tranches aandelen nadat het aandeel Xerox was gedaald, waardoor zijn belang op meer dan 34,24 miljoen aandelen kwam, of ongeveer 22% van het bedrijf.

Op Wall Street blijven geruchten de ronde doen dat Xerox het onderwerp zou kunnen worden van een nieuw overnamebod.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK